Impacting Academy

Impacting Academy henvender sig både til unge, der ønsker virke som skuespillere på film, TV eller teater (herunder musicals) såvel som allerede etablerede skuepillere, der ønsker videre udvikling i faget.

Vi arbejder ud fra grundforståelsen af, at det ikke er skuespilleren, der i sig selv er den interessante, men derimod den fortælling, som udspiller sig i sindet og hjerterne hos publikum. Skuespilleren er naturligvis en afgørende komponent i formidlingen af fortællingen, men denne bevæger sig på en fin balancegang mellem at berige fortællingen og at stå i vejen for den.

Når en skuespiller står i vejen for fortællingen, sker det ofte fordi skuespilleren tror, at der kræves mere end det at være menneske og vise større følelser end et menneske ellers udtrykker. Vores bagvedliggende filosofi er, at det mest troværdige udtryk ikke opnås ved at tillægge sig flere og over-tydeligegjorte udtryk, men derimod ved at aflægge dem. Skuespilleren skal med andre ord stole på at han/hun er tilstrækkelig som menneske, til at give liv til fortællingen. Faktisk er det al rigeligt.

Med et sådant, vedblivende fokus under arbejdet bliver skuespilleren mere og mere fri fra nervøsitet, fri i krop og stemme, samt fremstår mere ægte og troværdig. Hvis man går til arbejdet uden øje for efterfølgende ros, anerkendelse eller likes, letter man byrden fra egne skuldre enormt, hvilket beriger fortællingen afgørende. Kort sagt: ”Man kommer hjem” – og det gør publikum også.

Impacting Academy lægger store anstrengelser i at skabe et trygt rum, for at man kan fralægge sig unyttige vaner og manérer, og arbejde væk fra det, som ”man troede, publikum ville se”.

Skuespilsetik

Impacting Academy går i dybden med den bagvedliggende motivation til at virke som skuespiller og inviterer nænsomt til justering deraf, med det formål at gøre sig til en værdifuld tjener for historien - fremfor ønsket om at blive hyldet af publikum, høste priser, opnå smigrende medieomtale mm.

Impacting-teknikken er udarbejdet af den uddannede skuespiller Tomas Ambt Kofod, som har virket som skuespiller i mere end 22 år i ind-og udland.

 


"Skuespilleren er regnestykket,
publikum sidder med facit"
 

Tomas Ambt Kofod


Tomas Ambt Kofod

SkuespilscoachHjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk